Găsirea jobului perfect nu este un lucru deloc simplu, nici măcar atunci când ai în spate experiența și calificările necesare. Marea ta șansă poate să pornească pur și simplu de la cât de mult iese în evidență CV-ul tău, așa că în acest articol vom vorbi de ce este important să lași sarcina de redactare CV pe mâinile unui profesionist.

Redactare CV
Știi cum se face o redactare CV corectă? Lasă un specialist să te ajute!

Atunci când aplici pentru un job, CV-ul este cartea ta de vizită, cel care vorbește despre abilitățile tale, despre pregătirea și personalitatea ta. Și cum orice dialog trebuie să fie clar și la obiect, o abordare greșită poate să însemne pierderea ocaziei de a prinde un post pentru care ai toate calificările necesare. Cu toate că la prima vedere poate să pară simplu și intuitiv, te-ar surprinde să afli cât de ușor poți să greșești atunci când îți întocmești curriculum-ul vitae.

Fie că vorbim de greșeli de exprimare, de paginare sau omiterea/nepunerea în evidență a unor abilități importante pentru obținerea unui job, un specialist va ști să le evite și să alcătuiască un curriculum vitae care să pună accentul pe lucrurile care te fac candidatul ideal pentru postul pe care dorești să-l obții.

Cum se face o redactare CV corectă?

Dar ce înseamnă mai exact și ce presupune  redactarea CV-ului perfect? În primul rând, un CV valoros este cel care te diferențiază de restul concurenților care aplică pentru același job. Contrar credințelor, un CV perfect nu trebuie să fie o lungă listă cu toate lucrurile pe care le-ai făcut, ci mai degrabă o biografie scurtă care să scoată în evidență abilitățile și calificările care te fac eligibil/ă pe un anume post. Iar aici, poate mai mult ca în oricare altă parte, se cunoaște mâna unui expert.

Este foarte posibil ca noi să ne pierdem în detalii, premii, proiecte ori aptitudini, care sunt foarte puțin sau deloc relevante pentru jobul la care aplicăm. O redactare CV făcută de un profesionist va fi la obiect și va conține strict informațiile relevante. Din acest motiv, este foarte posibil ca datele cuprinse într-un CV să varieze sau să fie altfel accentuate, în funcție de specificul postului la care aplici. S-ar putea ca noi să nu știm exact ce merge sau nu inclus într-un CV, în timp ce un specialist cu experiență va face corect diferența.

Exemplu format CV
Un exemplu de format CV în limba română.

O altă greșeală frecventă ține de modul de exprimare. Nu este nicio rușine să recunoaștem că poate nu ne pricepem foarte bine să vorbim despre noi sau să legăm propoziții la obiect despre pregătirea noastră, obiectivul nostru sau motivele pentru care suntem candidați ideali pentru un post.

Un specialist va lucra în strânsă legătură cu tine, pentru a afla detaliile și trăsăturile tale cele mai bune – de la pregătire, aptitudini dobândite și până la aptitudini sociale. Toate aceste informații vor fi apoi legate în propoziții la obiect, în termeni de specialitate și folosind o exprimare care să te ajute să ieși în evidență. Acest lucru contează foarte mult, în special atunci când vrei să vorbești despre tine sau să comunici obiectivul tău profesional. A te face înțeles este crucial pentru a obține jobul la care visezi.

Nu în ultimul rând, redactarea CV-ului de câtre un profesionist se face simțită și în estetica generală a curriculum-ului vitae. Un specialist va alege modelul de CV care se pretează cel mai bine pentru postul la care aplici și va fi atent la toate detaliile, de la informațiile incluse, modul de prezentare, de exprimare și până la fotografia pe care o atașezi în curriculum vitae. Toate acestea, combinate, îți vor scoate CV-ul din anonimat și îți vor mări șansa de a obține postul pe care ți-l dorești.

Cu toate că poate să pară ușor, redactarea unui curriculum vitae de succes nu este deloc un lucru pe care poate să-l facă oricine, iar experiența unui specialist în domeniu își va spune cuvântul în fața provocărilor pe care le aduce fiecare individ în parte. Pe termen lung, aceasta este o investiție pe care merită s-o faci pentru a-ți asigura o carieră de succes și un viitor mai bun.

Dacă dorești să ai un CV de calitate, pe care să te poți baza, îți recomandăm ajutorul unui specialist Jobaltor (pentru redactarea unui CV în română sau engleză). Un astfel de expert îți va oferi ajutorul și sfaturile necesare pentru cariera ta!

Ajută-ne cu un răspuns te rugăm:

Ce buget aloci pentru optimizarea CV-ului tău?

    Leave a Reply