Visezi la jobul perfect? Pentru a te afla cu un pas mai aproape de acesta, trebuie să te asiguri că ai pornit cu dreptul, adică să îți pregătești un CV impecabil. Pe internet există numeroase modele și exemple, dar știi să faci o completare CV online corectă?

La prima vedere poate să pară simplu, dar completarea unui CV este un lucru mult mai delicat, iar dacă nu îl faci corect, este foarte posibil să treci neobservat/ă printre ceilalți candidați pe același post. CV-ul este cartea ta de vizită, prima impresie pe care o faci atunci când aplici pentru un job. În prezent se găsesc foarte multe modele de CV online, important este să știi ce variantă este cea mai potrivită pentru tine și, desigur, să o completezi corespunzător. Iar cu asta te putem ajuta noi!

exemplu completare CV ejobs
Completarea online a CV-ului în platforma eJobs

Atunci când vrei să completezi un CV online, trebuie să știi în primul rând de unde faci rost de modelul potrivit de Curriculum Vitae. Fie că îl completezi direct online sau îl descarci în format PDF sau Word, ai numeroase variante. La o simplă căutare pe Google vei găsi variante standard, Europass, CV funcțional, cronologic, combinat și lista poate continua. Cele mai comune sunt CV-urile standard și cele tip Europass.

completare CV bestjobs exemplu
Câmpurile de completat în varianta de CV online în cadrul platformei BestJobs

Un CV standard este ideal pentru persoanele care nu au o experiență mare în redactarea unui CV. Acesta cuprinde informații de bază cu privire la pregătirea ta, experiența profesională, aptitudini, hobby-uri, obiective profesionale. Majoritatea platformelor de joburi de la noi în țară (eJobs, BestJobs, Hipo etc.) îți permit completarea unui astfel de CV într-un mod facil, onine.

CV-ul tip Europass reprezintă un alt model simplu de folosit, standardizat, perfect chiar și pentru proaspeții absolvenți care își caută un job.

CV model Europass română
Model CV Europass în limba română, format Word

CV-ul Europass este din ce în ce mai folosit, fiind standardul la nivel european pentru Curriculum Vitae. Dacă țintești inclusiv spre posturi în Uniunea Europeană, acesta este modelul spre care trebuie să te orientezi. Acesta este împărțit pe mai multe secțiuni standard pentru auto-evaluare. Secțiunile ating subiecte precum studiile absolvite, experiența profesională, abilitățile și calitățile dobândite, indispensabile în jobul pentru care aplici, abilități lingvistice și altele.

Modelele se găsesc, dar cum anume le completăm? Unul dintre avantajele CV-urilor pe care le poți redacta online este acela că, în general, sunt foarte intuitive. Tot ce trebuie să faci este să urmărești rubricile propuse și să le completezi cu informațiile tale. Un lucru la care trebuie totuși să ai o grijă deosebită este exprimarea. Încearcă să scrii corect gramatical, să formulezi propoziții la obiect și să nu incluzi date redundante. Acest lucru este cu atât mai mult valabil dacă redactezi un Curriculum Vitae pentru un job specific. În acest caz este important să evidențiezi experiența și calitățile care te fac un candidat ideal pentru acel post în particular.

Dacă aplici pentru mai multe tipuri de posturi, atunci cel mai probabil vei avea nevoie de CV-uri relativ diferite, care să pună fiecare accentul pe elementele care contează pentru jobul respectiv.

Modelele pentru completare CV online vin în formate standard și pot fi salvate ca PDF sau fișier Word după finalizare. Chiar dacă modelele vin în formate standard, majoritatea îți dau destulă libertate pentru a-ți personaliza CV-ul, astfel încât să poți ieși în evidență printre ceilalți candidați. Desigur că poți să-ți încarci și o fotografie, la fel ca în cazul CV-urilor tradiționale.

Redactarea unui CV online pare destul de simplă, dacă urmărești pașii de pe site-ul respectiv și dacă te asiguri că ai completat fiecare rubrică propusă. Cu toate acestea, în cazul în care ai nevoie de îndrumare din partea unor experți, poți apela cu încredere la profesioniștii Jobaltor, pregătiți mereu să te ajute cu optimizarea CV-ului sau cu optimizarea profilului de LinkedIn. În felul acesta, vei fi cu un pas mai aproape de jobul la care visezi!

Ajută-ne cu un răspuns te rugăm:

Ce buget aloci pentru optimizarea CV-ului tău?

    Leave a Reply