Schimbarea jobului este un subiect de actualitate pentru mulți dintre noi, astfel încât reprezintă chiar una dintre principalele rezoluții la început de an. Pe lângă clasicele planuri de a mânca mai sănătos și a face mai multă mișcare, găsirea unui nou loc de muncă poate intra cu ușurință în categoria de schimbare a stilului de viață.

schimbare job

Un job nu este doar un mijloc prin care ne câștigăm existența, ci este și modul prin care ne punem în valoare abilitățile dobândite. Locul de muncă poate fi locul unde dăm viață ideilor și viselor noastre și, nu în ultimul rând, este locul unde ne petrecem o bună parte a vieții noastre.

Probabil ai trecut și tu măcar o dată prin faza în care ți-ai dorit schimbarea jobului, fie din motive financiare sau din dorința de a avansa pe plan profesional. Din acest motiv nu cred că te va mira faptul că schimbarea jobului se află în top 10 rezoluții la început de an într-un sondaj realizat în New York la final de 2018 și publicat de către Inc.com:

2019-rezultate-sondaj-us-new-years-resolutions
Sursa imaginii: statista.

Iată, așadar, ce-și propun newyorkezii pentru 2019:

 1. Dietă sau mâncat mai sănătos;
 2. Mai mult exercițiu fizic;
 3. Slăbit;
 4. Economisit bani și cheltuit mai puțin;
 5. Învățat o nouă aptitudine sau un hobby;
 6. Renunțat la fumat;
 7. Citit mai mult;
 8. Schimbarea jobului;
 9. Băut mai puțin alcool;
 10. Petrecut mai mult timp cu familia și prietenii.

Așadar, schimbarea jobului se află pe locul 8 în materie de rezoluții pentru 2019 ale populației din New York. Nu ne-ar mira deloc dacă și în România un astfel de top ar arăta relativ la fel. O nouă direcție pe plan profesional înseamnă evoluție, iar fiecare din noi ne dorim lucrul acesta, în special la debutul unui nou an.

Desigur, schimbarea jobului înseamnă ceva efort din partea noastră. În primul rând, trebuie să-ți setezi foarte bine obiectivele și să știi exact ceea ce cauți. Ce te nemulțumește la actualul loc de muncă? În ce direcție vrei să meargă cariera ta? Care sunt așteptările de la un nou job? Care sunt ariile pe care crezi că ar trebui să le îmbunătățești? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care ar trebui să ți le adresezi înainte de a începe căutările.

Dacă ți-ai setat obiectivele și ești gata să faci marele pas, atunci trebuie să știi că Jobaltor poate să-ți fie un aliat de nădejde pentru schimbarea jobului. Specialiștii listați în marketplace-ul nostru îți stau la dispoziție cu servicii care să te ajute să obții jobul mult dorit. Îi poți contacta cu încredere pentru:

 • optimizarea CV-ului în limba română;
 • optimizarea CV-ului în limba engleză;
 • optimizarea profilului de LinkedIn;
 • consilierea în carieră;
 • pregătirea pentru interviu.

Primul pas spre a obține jobul visurilor tale este să te prezinți în cea mai bună formă în fața posibilului angajator – iar acest lucru începe cu CV-ul tău. CV-ul este cartea ta de vizită – este documentul care vorbește despre tine, despre realizările, competențele și aspirațiile tale. Din acest motiv trebuie să te asiguri că este bine pus la punct și că îți scoate în evidență calitățile. În funcție de jobul pe care-l urmărești, poți să apelezi la serviciile de optimizare în limba română sau în limba engleză. Specialiștii Jobaltor te vor ajuta să redactezi un CV impecabil, care-ți va mări șansele de angajare pe postul dorit.

Un alt fel de CV este și profilul de LinkedIn. Acesta îți oferă deschidere spre noi oportunități, chiar și atunci când nu cauți activ schimbarea jobului. Un profil pe LinkedIn poate fi văzut de persoane cu interese comune, de specialiști sau de companii din toate domeniile. Prezența ta online poate să-ți aducă oportunități neașteptate. În plus, atunci când aplici la anumite joburi nu este exclus să ți se ceară și un link către profilul LinkedIn. Tot prin intermediul Jobaltor poți solicita și serviciul de optimizare a profilului de LinkedIn, pentru ca tu să apari în cât mai multe căutări.

Pe lângă optimizarea CV-ului în limba română și engleză și optimizarea profilului de LinkedIn, anumiți specialiști Jobaltor te pot ajuta și cu servicii de consiliere în carieră sau cu partea de pregătire pentru interviu. În felul acesta, tu vei fi mereu gata să faci pasul spre locul de muncă la care visezi.

Schimbarea jobului sigur face parte din lista de rezoluții 2019 a multora, așa că acum este momentul să acționezi spre a-ți clădi viitorul așa cum vrei tu – iar noi te putem ajuta în această aventură!

Leave a Reply