Poate ca platforma LinkedIn nu mai este o noutate pentru tine si esti deja membru de cativa ani. Dar spune drept – cate oportunitati de cariera ai obtinut pana acum de pe urma ei? Daca raspunsul este putine sau zero, acum este timpul sa-ti optimizezi profilul de LinkedIn!

Pentru cei care nu stiu, LinkedIn este o platforma online pentru CV-uri, un motor de cautare pentru locuri de munca si o retea de socializare profesionala. Toate trei la un loc. Pe LinkedIn poti sa te conectezi cu oameni din toata lumea, cu profesionisti din diverse domenii sau companii pe diverse profiluri. Acolo este locul unde poti deveni vizibil pentru recruteri sau angajatori interesati de abilitatile si pregatirea ta profesionala.

gaseste job online pe LinkedIn

Daca iti cauti activ un loc de munca sau vrei sa-ti pastrezi optiunile deschise pentru un post mai bun, este practic imperativ sa fii prezent pe aceasta platforma. Iar daca vrei sa te asiguri ca ai cele mai bune sanse intr-un mediu foarte competitiv, trebuie sa te asiguri ca profilul tau de LinkedIn este bine pus la punct. In acest sens te putem ajuta cu cateva recomandari.

 1. Profilul de LinkedIn trebuie sa fie vizibil – doar in acest fel vei putea fi gasit de catre alte persoane si iti vei putea mari numarul de conexiuni in retea.
 2. URL personalizat – recruterii si angajatorii vor putea sa-ti acceseze profilul mai rapid prin motoarele de cautare.
 3. Alege o fotografie profesionala, care sa se potriveasca cu jobul pe care-l cauti – cauti un job intr-o multinationala? Alege o poza intr-o tinuta office. Esti makeup artist? Opteaza pentru o fotografie cu un machiaj impecabil. Pozele din vacanta sau care nu reflecta in niciun fel profesia ta ar trebui pastrate pentru alte retele de socializare.
 4. Completeaza-ti profilul in proportie de 100% – nu lasa nicio rubrica necompletata, pentru un CV online relevant. Pe LinkedIn nu ai limita de pagini, asa ca poti scrie despre intreaga ta experienta profesionala, pregatire, abilitati, premii si oricare alta informatie consideri ca este relevanta pentru jobul la care aspiri.
 5. Continutul trebuie sa fie la obiect, fara greseli gramaticale si de exprimare si trebuie sa cuprinda informatii relevante despre pregatirea ta profesionala. In sectiunea “Rezumat” poti sa faci o sinteza a traseului tau profesional si a abilitatilor dobandite. Aici este locul unde poti sa fii creativ si sa-ti pui in valoare atuurile.
 6. Fara clisee! Gandeste-te ca acest CV online si rezumatul pe care-l prezinti este primul contact cu un posibil angajator. Din acest motiv vrei sa te exprimi la obiect, sa folosesti cuvinte cheie relevante si sa eviti formulele sau discursurile redundante.
 7. Evita folosirea persoanei a III-a sau a diatezei pasive atunci cand completezi rezumatul. Orienteaza-te in schimb spre verbe de actiune.
 8. Completeaza CV-ul cu informatii adevarate! Multe persoane pot fi tentate sa modifice realitatea si sa treaca in CV informatii care nu sunt in totalitate adevarate sau aptitudini pe care nu le stapanesc cu adevarat. Cel mai bine este sa listezi lucrurile care pot fi verificate cu usurinta intr-un interviu sau test. Daca doresti un job care presupune stapanirea unei aptitudini la un anumit nivel, poti sa te pregatesti inainte si sa-ti perfectionezi tehnica.
 9. Descrierea – poti sa-ti optimizezi profilul de LinkedIn si prin completarea descrierii, unde ai optiunea de a spune cum a inceput cariera ta profesionala sau ce relatii si conexiuni doresti sa legi prin intermediul platformei. Redacteaza acest text scurt, la obiect si intr-un mod atragator.
 10. Cuvinte cheie relevante – poate nu stiai, insa si atunci cand iti completezi profilul pe LinkedIn este important sa folosesti cuvinte cheie relevante pentru jobul pe care-l cauti. In acest fel, recruterii si angajatorii te pot gasi cu usurinta.
 11. Conexiuni – toata ideea din spatele platformei LinkedIn este aceea de a face conexiuni relevante cu alti profesionisti. Accepta invitatiile de conectare primite si trimite si tu altele la randul tau.
 12. Grupuri – pe langa conexiuni, poti sa te alaturi si grupurilor relevante pe domeniul/domeniile tale de interes. In aceste grupuri vei intalni multe persoane si companii care s-ar putea sa fie interesate de serviciile tale. Fii activ in discutiile din aceste grupuri pentru a-ti spori sansele de a fi observat.
 13. Recomandari – daca ai recomandari sau testimoniale din partea altor persoane care au lucrat cu tine, poti sa le folosesti pentru a-ti promova produsele, serviciile sau afacerea ta. Cere astfel de recomandari clientilor pe care i-ai avut pana acum si adauga-le profilului.
 14. Fii sigur ca ai informatiile actualizate – profilul tau de LinkedIn trebuie sa fie mereu actualizat cu informatiile la zi – ce cursuri ai mai urmat, ce responsabilitati ai la job, hobby-uri, pasiuni sau aptitudini.
 15. Daca ai un site sau un blog nu uita sa-l treci in CV-ul online! Daca esti in cautarea unui post de content writer, de exemplu, este important ca posibilii angajatori sa vada cum si despre ce poti sa scrii.

prezentare interviu birou corporatie

Acestia sunt cativa pasi esentiali pentru ca profilul de LinkedIn sa fie relevant si sa te ajute sa fii vizibil si eligibil pentru posturile la care visezi. Pentru mai multe informatii pe acest subiect si pentru optimizarea paginii tale de LinkedIn poti contacta unul dintre expertii Jobaltor in LinkedIn.

Leave a Reply