Poate că platforma LinkedIn nu mai este o noutate pentru tine și ești deja membru de câțiva ani. Dar spune drept – câte oportunități de carieră ai obținut până acum de pe urma ei? Dacă răspunsul este puține sau zero, acum este timpul să-ți optimizezi profilul de LinkedIn!

Pentru cei care nu știu, LinkedIn este o platformă online pentru CV-uri, un motor de căutare pentru locuri de muncă și o rețea de socializare profesională. Toate trei la un loc. Pe LinkedIn poți sa te conectezi cu oameni din toată lumea, cu profesioniști din diverse domenii sau companii pe diverse profiluri. Acolo este locul unde poți deveni vizibil pentru recruteri sau angajatori interesați de abilitățile și de pregătirea ta profesională.

gaseste job online pe LinkedIn

Dacă îți cauți activ un loc de muncă sau vrei să-ți păstrezi opțiunile deschise pentru un post mai bun, este practic imperativ să fii prezent pe această platformă. Iar dacă vrei să te asiguri că ai cele mai bune șanse într-un mediu foarte competitiv, trebuie să te asiguri că profilul tău de LinkedIn este bine pus la punct. În acest sens te putem ajuta cu câteva recomandări.

  1. Profilul de LinkedIn trebuie să fie vizibil – doar în acest fel vei putea fi găsit de către alte persoane și îți vei putea mări numărul de conexiuni în rețea.
  2. URL personalizat – recruterii și angajatorii vor putea să-ți acceseze profilul mai rapid prin motoarele de căutare.
  3. Alege o fotografie profesională, care să se potrivească cu jobul pe care-l cauți – cauți un job într-o multinațională? Alege o fotografie într-o ținută office. Ești makeup artist? Optează pentru o fotografie cu un machiaj impecabil. Pozele din vacanță sau care nu reflectă în niciun fel profesia ta ar trebui păstrate pentru alte rețele de socializare.
  4. Completează-ți profilul în proporție de 100% – nu lăsa nicio rubrică necompletată, pentru un CV online relevant. Pe LinkedIn nu ai limită de pagini, așa că poți scrie despre întreaga ta experiență profesională, pregătire, abilități, premii și oricare altă informație consideri că este relevantă pentru jobul la care aspiri.
  5. Conținutul trebuie să fie la obiect, fără greșeli gramaticale și de exprimare și trebuie să cuprindă informații relevante despre pregătirea ta profesională. În secțiunea „Rezumat” poți să faci o sinteză a traseului tău profesional și a abilităților dobândite. Aici este locul unde poți să fii creativ și să-ți pui în valoare atuurile.
  6. Fără clișee! Gândește-te că acest CV online și rezumatul pe care-l prezinți este primul contact cu un posibil angajator. Din acest motiv vrei să te exprimi la obiect, să folosești cuvinte cheie relevante și să eviți formulele sau discursurile redundante.
  7. Evită folosirea persoanei a III-a sau a diatezei pasive atunci când completezi rezumatul. Orientează-te în schimb spre verbe de acțiune.
  8. Completează CV-ul cu informații adevărate! Multe persoane pot fi tentate să modifice realitatea și să treacă în CV informații care nu sunt în totalitate adevărate sau aptitudini pe care nu le stăpânesc cu adevărat. Cel mai bine este să listezi lucrurile care pot fi verificate cu ușurință într-un interviu sau test. Dacă dorești un job care presupune stăpânirea unei aptitudini la un anumit nivel, poți să te pregătești înainte și să-ți perfecționezi tehnica.
  9. Descrierea – poți să-ți optimizezi profilul de LinkedIn și prin completarea descrierii, unde ai opțiunea de a spune cum a început cariera ta profesională sau ce relații și conexiuni dorești să legi prin intermediul platformei. Redactează acest text scurt, la obiect și într-un mod atrăgător.
  10. Cuvinte cheie relevante – poate nu știai, însă și atunci cand îți completezi profilul pe LinkedIn este important să folosești cuvinte cheie relevante pentru jobul pe care-l cauți. În acest fel, recruterii și angajatorii te pot găsi cu ușurință.
  11. Conexiuni – toată ideea din spatele platformei LinkedIn este aceea de a face conexiuni relevante cu alți profesioniști. Acceptă invitațiile de conectare primite și trimite și tu altele la rândul tău.
  12. Grupuri – pe lângă conexiuni, poți să te alături și grupurilor relevante pe domeniul/domeniile tale de interes. În aceste grupuri vei întâlni multe persoane și companii care s-ar putea să fie interesate de serviciile tale. Fii activ în discuțiile din aceste grupuri pentru a-ți spori șansele de a fi observat.
  13. Recomandări – dacă ai recomandări sau testimoniale din partea altor persoane care au lucrat cu tine, poți să le folosești pentru a-ți promova produsele, serviciile sau afacerea ta. Cere astfel de recomandări clienților pe care i-ai avut până acum și adaugă-le profilului.
  14. Fii sigur că ai informațiile actualizate – profilul tău de LinkedIn trebuie să fie mereu actualizat cu informațiile la zi – ce cursuri ai mai urmat, ce responsabilități ai la job, hobby-uri, pasiuni sau aptitudini.
  15. Dacă ai un site sau un blog nu uita să-l treci în CV-ul online. Dacă eșți în căutarea unui post de content writer, de exemplu, este important ca posibilii angajatori să vadă cum și despre ce poți să scrii.

prezentare interviu birou corporatie

Aceștia sunt câțiva pași esențiali pentru ca profilul tău de LinkedIn să fie relevant și să te ajute să fii vizibil și eligibil pentru posturile la care visezi. Pentru mai multe informații pe acest subiect și pentru optimizarea paginii tale de LinkedIn poți contacta unul dintre experții Jobaltor în LinkedIn.

Leave a Reply