S-ar putea să ți se fi întâmplat și ție să încerci să-ți creezi un cont de LinkedIn pe o anumită adresă de e-mail și să primești un mesaj care-ți spune că există deja un cont asociat cu respectiva adresă de e-mail. În acest caz înseamnă că cel mai probabil ai un alt cont LinkedIn care folosește acea adresă de e-mail.

Dacă dorești să-ți recreezi contul pe acea adresă de e-mail, lucrurile nu sunt pierdute. Ai nevoie să vezi cum se face fuzionarea conturilor duplicate de LinkedIn. Pe pagina de Asistență LinkedIn găsești informații cu privire la pașii pe care trebuie să-i urmezi, în funcție de problema cu care te confrunți.

În primul rând, fuzionarea conturilor duplicate de LinkedIn sau închiderea conturilor duplicate se poate face numai în varianta desktop, nu și pe dispozitivele mobile. În al doilea rând, pentru a găsi conturile tale duplicat, trebuie să îți cauți numele pe site-ul LinkedIn. Profilul care are pictograma ta este contul pe care ești înregistrat în prezent. Un profil care conține informațiile tale, dar fără pictograma ta, este un cont duplicat.

Mai jos găsești pașii pe care trebuie să-i urmezi în funcție de situația în care te afli.

1.Poți intra în ambele conturi

Dacă ai acces la ambele conturi, iată ce trebuie să faci pentru fuzionarea conturilor duplicate de LinkedIn:

  1. Fă clic pe pictograma Eu din contul pe care vrei să-l păstrezi (o găsești în partea de sus a paginii tale inițiale de LinkedIn);
  2. Selectează din meniul derulant Setări și confidențialitate;
  3. Intră pe fila Cont, iar din secțiunea Gestionare conturi fă clic pe Modificați de lângă opțiunea Combinarea conturilor LinkedIn;
  4. Introdu adresa de e-mail și parola pentru contul pe care dorești să-l închizi;
  5. Fă clic pe Trimiteți;
  6. Confirmă că vrei să închizi contul corect și fă clic pe Continuă;
  7. Introdu parola pentru contul pe care vrei să-l păstrezi (pentru a confirma dorința de a fuziona conturile) și fă clic pe Trimiteți;
  8. În final vei primi o notificare pentru confirmare la adresa de e-mail asociată cu contul tău principal de LinkedIn.

Este important să știi faptul că prin această acțiune de fuzionare automată vor fi transferate doar contactele și adresa de e-mail a contului pe care vrei să-l închizi. Nu vor fi transferate conținutul profilului, modificările pe care le-ai făcut, recomandările, recomandările rapide sau articolele salvate.

Nu pot fi fuzionate conturile cu zero contacte sau cele care au peste 30.000 de contacte. În urma fuzionării conturilor vei pierde toate creditele InMail. În funcție de caz, înainte de fuzionare va trebui să anulezi abonamentul Premium (dacă ai așa ceva), să anulezi toate postările legate de anunțuri de job sau liste în așteptare, precum și să anulezi toate campaniile promoționale.

2.Nu poți intra în cont – ai uitat parola

În cazul în care ai uitat parola și nu poți accesa contul, fă următoarele lucruri:

  1. Intră pe pagina Intrați în cont de la contul pe care vrei să-l fuzionezi și fă clic pe Parolă uitată?;
  2. Introdu adresa de e-mail asociată cu contul duplicat pe care vrei să-l închizi și fă clic pe Trimiteți cod, pentru a primi un link de resetare a parolei;
  3. După resetarea parolei și după ce ai reușit să accesezi contul, urmează mai departe pașii potriviți cu situația în care te afli.

3.Nu poți intra în cont – nu ai acces la adresa de e-mail

Pentru fuzionarea conturilor duplicate de LinkedIn este necesară furnizarea adresei de e-mail asociată contului pe care vrei să-l închizi. În cazul în care nu mai știi care este această adresă, încearcă toate adresele pe care le ai sau le-ai avut. este posibil ca una dintre acestea să fie legată de contul pe care vrei să-l închizi. Poți încerca și variațiuni ale acestora (.com, .com.uk, @googlemail.com, nume@ etc.).

Dacă ai identificat adresa de mail dar nu ai acces la ea, urmează pașii indicați de verificare a identității pentru a recăpăta accesul la aceasta.

4.Poți intra în ambele conturi, dar un cont are zero contacte

Dacă vrei să vezi câte contacte ai într-un cont LinkedIn, intră pe fila Rețeaua mea din pagina ta inițială de LinkedIn și selectează Contacte. Pentru închiderea conturilor care nu au niciun contact, urmează pașii aceștia:

  1. Intră în contul cu zero contacte pe care vrei să îl închizi;
  2. Fă clic pe pictograma Eu din pagina inițială de LinkedIn (în partea de sus a paginii);
  3. Din meniul derulant, alege Setări și confidențialitate;
  4. Din fila Cont, în secțiunea Gestionare conturi, fă clic pe Modificați de lângă opțiunea Închiderea contului dvs. LinkedIn;
  5. Urmărește instrucțiunile de pe ecran pentru finalizarea procesului de închidere a contului;
  6. La 48 de ore după ce ai închis contul, adaugă adresa de e-mail din contul închis în cel pe care-l păstrezi. Prin această acțiune poți evita duplicarea contului tău pe viitor.

Acestea sunt cele mai comune situații cu care te poți confrunta atunci când urmărești fuzionarea conturilor duplicate de LinkedIn. Dacă urmezi pașii indicați ar trebui să nu întâmpini nicio problemă în demersul tău.

Leave a Reply