Daca urmaresti sa obtii un post intr-o multinationala sau sa prinzi un job direct peste hotare, CV-ul in engleza este o arma fara de care nu poti pleca la lupta. Acest document devine din ce in ce mai important nu doar pentru cei care doresc sa plece in alta tara, ci si pentru cei al caror job va presupune interactiunea cu clienti din alte tari. Tot acest tip de CV este necesar si persoanelor care vor sa se inscrie intr-un program de studii sau pentru formare profesionala care presupune acest lucru.

Dar cum redactezi CV-ul perfect in engleza? Cu toate ca prima impresie ar fi ca tot ce trebuie sa faci este sa-ti traduci CV-ul din limba romana in limba engleza, lucrurile nu stau chiar asa. In primul rand, trebuie sa stii de ce model de CV ai nevoie. In acest caz vei folosi mai mult ca sigur un model Europass, care este standardul cerut atunci cand vrei sa aplici pentru joburi in strainatate, dar si in cazul a nenumarate multinationale din tara.

esti angajat

La fel ca in cazul optimizarii unui CV in limba romana, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte atunci cand il pui la punct pe cel in limba engleza. Primul lucru de care trebuie sa te asiguri este ca documentul sa fie redactat corect, fara greseli de scriere sau gramaticale si sa fie usor de citit. Fii sigur ca ai scris cuvintele corect, ca propozitiile sunt scurte si la obiect si ca transmiti cat mai clar mesajul tau. In general, este bine ca acest CV sa nu depaseasca mai mult de o pagina, maximum doua.

La fel ca cel in limba romana, CV-ul in engleza trebuie sa cuprinda date privind educatia si pregatirea ta profesionala, listate incepand cu ultimele cursuri absolvite si ultima functie ocupata. Incepand cu educatia, mentioneaza orice diplome si certificari pe care le-ai obtinut, precum si cursurile importante pe care le-ai urmat.

Continuand cu experienta profesionala, trece in CV toate posturile platite sau neplatite pe care le-ai ocupat, precum si numele companiilor la care ai lucrat. Aici este bine sa treci inclusiv responsabilitatile pe care le-au presupus posturile ocupate. Aceste detalii te pot face eligibil pentru functiile pe care le vanezi.

Pe langa educatie si pregatire profesionala, nu uita sa mentionezi si oricare alte realizari ai avut pana in prezent. Chiar daca nu sunt neaparat relevante pentru postul pe care-l doresti, acestea pot spune multe despre caracterul tau si abilitatile tale. Iar daca tot am mentionat abilitatile, nu uita sa completezi aceasta rubrica si sa incluzi deprinderile dobandite care sunt relevante pentru jobul dorit.

Pentru CV-ul in engleza sectiunea de limbi straine cunoscute este, desigur, foarte importanta. Aici vei trece limbile straine cunoscute si nivelul de cunoastere (speaking and reading). Daca ai certificari Cambridge, IELTS (sau altele) este ideal sa le incluzi in aceasta sectiune. Nu uita sa scrii foarte pe scurt si despre hobby-urile tale. Acestea ofera o perspectiva mai clara asupra personalitatii tale.

interviu angajare cv engleza

Atunci cand redactezi CV-ul in engleza trebuie sa fii atent si la anumite aspecte ce tin de modul de prezentare. De exemplu, sunt anumite cuvinte pe care poti sa le folosesti si care au un impact mai puternic. Este recomandata folosirea unor verbe dinamice, cum ar fi accomplished (realizat), established (stabilit), managed (administrat), attained (implinit) sau founded (intemeiat). Este bine ca in propozitii sa nu folosesti pronumele personal I (Eu). Mai exact, nu scrie “I founded and managed the company X“, ci direct “Established and managed X company“.

Cu privire la abilitatile tale, la fel ca in cazul CV-ului in limba romana, este indicat sa incluzi anumite trasaturi sociale (social skills), cum ar fi: adaptability, good communication skills, punctuality, ability to work in teams, ability and willingness to learn new things, leadership skills si altele. O alta sugestie ar fi sa treci si un obiectiv clar. Acesta trebuie sa fie transmis printr-o propozitie scurta, in care sa scrii despre postul pe care-l doresti.

Daca iei in considerare acesti pasi si esti atent sa nu faci greseli de scriere, gramaticale sau de redactare, atunci ai toate sansele sa pui la punct CV-ul in engleza perfect. Atunci cand redactezi un CV, micile detalii sunt cele care pot face marea diferenta, asa ca asigura-te ca transmiti cat mai bine mesajul pe care-l urmaresti si ca oferi toate informatiile necesare pentru ca un angajator sa stie ca esti un candidat bun pentru compania sa.

Daca ai nevoie de intrumare pentru CV-ul perfect in limba engleza, nu ezita sa apelezi la unul dintre specialistii Jobaltor!

Leave a Reply